Thierry Baudet meldt vluchten met privéjet van oud-Damwâldster Fokke de Jong niet aan Kamer

Vertrouwen in Baudet weer afgenomen ANP

FvD-voorman Thierry Baudet maakte twee vluchten met de privéjet van Fokke de Jong, de in Damwâld opgegroeide oprichter van kledingketen SuitSupply, zonder deze te melden in het geschenken- of reizenregister van de Tweede Kamer.

Dat onthulde maandag opinietijdschrift HP/De Tijd . De politicus vloog in 2017 met De Jong en televisiepresentator Jort Kelder naar Ibiza om daar een club te bezoeken. In 2018 volgde een vlucht naar Schotland. Volgens het tijdschrift kostten de vluchten tienduizenden euro’s per stuk.

In het geschenken- of reizenregister van de Tweede Kamer zijn de vluchten niet terug te vinden. Andere Kamerleden melden de kleinste dingen: van een boek tot concertkaartjes.

De aard van de relatie tussen De Jong en Baudet is onduidelijk, maakt HP/De Tijd op uit interviews met de twee. ,,Ik ken Thierry via Jort (Kelder), hij heeft weleens een pak bij ons gekocht. Hij zorgt voor reuring, maar uiteindelijk is het toch een carnavalspartij”, zegt De Jong bijvoorbeeld tegen zakenblad Quote.

Over de vluchten is in 2018 intern gesproken bij FvD, meldt het vertrokken partijlid Henk Otten. Otten wilde dat Baudet de vluchten zou melden omdat hij anders chantabel zou zijn. Baudet vond dat niet nodig.

In een reactie laat een woordvoerder aan HP/De Tijd weten dat het om een privékwestie gaat.

Lees ook: Suitsupply-oprichter Fokke de Jong, altijd onderweg naar iets nieuws

Nieuws

menu