Testlocaties blijven open, maar niet altijd hele dagen. Vier van vijf testlocaties woensdag en donderdag ‘s middags dicht vanwege hitte

Testlijnen in WTC in Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Vier van de vijf testlocaties van GGD Fryslân gaan komende woensdag en donderdag ‘s middags dicht. Dit is vanwege de aangekondigde hitte én vanwege de afnemende vraag naar coronatesten bij de GGD.

Dat laat woordvoerder Jan Arendz desgevraagd weten. De GGD wil in het belang van de testbereidheid alle vijf locaties open houden, maar schaalt wel lijnen en personeel af. In Leeuwarden, Drachten en IJlst is al meer dan 95 procent van de gebruikte testen een sneltest. In Heerenveen en Kollum worden alleen pcr-testen gebruikt.

,,Iedereen moet binnen een half uur rijden een testlocaties kunnen bereiken”, verklaart Arendz. ,,Doordat er minder vraag is, kunnen we spelen met de openingstijden. De locaties zullen vaker ‘s middags eerder dichtgaan, dat is in de afspraken te plannen.”

WTC

De testlocatie in WTC in Leeuwarden blijft voorlopig wel de hele dag open. Vorige week testte GGD Fryslân 5167 inwoners op het coronavirus. Sinds 11 september - het begin van de tweede golf - is dat weekaantal niet zo laag geweest. De piek in testen is 25 maart bereikt, met 18.482 afgenomen coronatesten in een week.

Nieuws

Meest gelezen