Teruglezen: zitting vermoorde boekhouder Heeg

Een jaar na de moord op Hans Boschma uit Heeg staat donderdagochtend de Jouster (53) voor de rechter die verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van de accountant.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de Jouster gekwalificeerde doodslag ten laste gelegd. Dit is doodslag, voorafgegaan door een ander feit.

Afpersing

In dit geval gaat het om afpersing. Het OM gaat er vanuit dat financieel gewin het motief is geweest van de Jouster, toen hij de 56-jarige Boschma op 6 februari vorig jaar in diens woning aan de Molefinne in Heeg een touw om zijn nek legde.

Lees ook: OM: Hans Boschma uit Heeg gedood met touw om nek

Het slachtoffer is door verwurging om het leven gekomen. De Jouster heeft bekend geweld tegen de accountant te hebben gebruikt, maar volgens hem was dit uit zelfverdediging.

Geld overgemaakt

Voorafgaand aan diens gewelddadige dood is er geld overgemaakt van een rekening van de accountant naar de rekening van een vriend van de Jouster.

De zaak begint donderdagochtend om 9 uur bij de meervoudige kamer in Leeuwarden. Verslaggever Stef Altena houdt ons op de hoogte. Gebruikers van de app klikken hier voor het liveblog.

Nieuws

menu