Terug van weggeweest: de sprinter tussen Leeuwarden en Zwolle (die ook nog eens sneller is)

Foto: ANP

De NS-sprinter tussen Leeuwarden en Meppel gaat vanaf september weer rechtstreeks door naar Zwolle. Dat staat in de plannen van de vervoerder voor de nieuwe dienstregeling voor 2022.

Voorheen was dat ook het geval. Maar omdat de infrastructuur de afgelopen jaren is aangepast, was het laatste stukje van de sprinterlijn (tussen Meppel en Zwolle) er tijdelijk tussenuit gehaald. De sprinter stopt doorgaans op alle tussengelegen stations.

Vooral reizigers die vanuit Grou-Jirnsum, Akkrum of Wolvega naar Zwolle (en verder) willen reizen, betekent dit een opsteker. NS berekende dat de reistijd tussen Wolvega en Zwolle bijvoorbeeld tien minuten korter wordt. ,,Dit omdat je niet meer hoeft over te stappen in Meppel’’, aldus NS-woordvoerder Arno Leblanc. ,,We zijn blij dat we dit hebben kunnen herstellen.’’

De sprinter wordt daarnaast ook iets sneller. Tussen Leeuwarden en Zwolle zal dat 1 á 2 minuten schelen. Dat maakt overstappen naar Groningen vanuit Leeuwarden ook iets makkelijker, aldus de NS. ,,Het is niet zo dat de trein sneller rijdt, maar het past allemaal iets beter in de dienstregeling.’’

Vanaf april, zo is het voornemen van de NS, moet de intercity van en naar Leeuwarden al een minuut sneller zijn. Daardoor ontstaat in Leeuwarden ook twee keer per uur een aansluiting op de sneltrein van en naar Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Openbaar vervoer