Terug naar de veerkracht van de natuur: 'We kunnen beter mét de natuur werken dan ertegen'

De natuur is onze bondgenoot, te beginnen bij de bodem. Daar gaat een campagne voor het herstel van de biodiversiteit op hameren. Louise Vet legt uit.

Prof. Dr. Vet (66), die als onderzoeker, hoogleraar ecologie aan Wageningen Universiteit en directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie meer dan 40 jaar aan niets anders werkte, vindt het geen probleem om helemaal bij het begin te beginnen.

Prof. Dr. Vet (66), die als onderzoeker, hoogleraar ecologie aan Wageningen Universiteit en directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie meer dan 40 jaar aan niets anders werkte, vindt het geen probleem om helemaal bij het begin te beginnen. FOTO MAARTJE GEELS

Het zou onze grootste zorg moeten zijn. Wereldwijd worden een slordige 1 miljoen dier- en plantensoorten met uitsterven bedreigd. Deze teloorgang van de biodiversiteit speelt niet alleen op verre continenten, maar net zo goed in Nederland. Daardoor worden allerlei natuurlijke processen uit het lood geslagen. Dat gaan we voelen. En toch maakt de argeloze burger zich er nauwelijks druk om.

Nieuws

menu