Terschelling heeft handen vrij op Dellewal

Terschelling kan het heft weer in handen nemen als het gaat om Dellewal op West. Het beslag van hotelondernemer Harry Westers is opgeheven.

Dit heeft het gerechtshof deze week in hoger beroep bepaald. Hotelondernemer Harry Westers had de zaak aangespannen. Hij wilde de gemeente vergen op volgens hem gemaakte afspraken voor het gebied. Hij wil op de locatie vlak naast zijn hotel Schylge uitbreiden. Het gaat onder meer om twee gebouwen van drie woonlagen voor 72 tweepersoonskamers, 1100 vierkante meter wellness, zaalruimte en een bioscoopzaaltje.

Westers presenteerde zijn plannen in 2011 aan het gemeentebestuur. Die reageerde niet afwijzend, dus onderhandelingen startten. B. en w. maakten altijd het voorbehoud dat de raad akkoord moest zijn met de plannen. In de ogen van Westers was dit zo, toen de raad in het voorjaar van 2012 in een besloten vergadering positief zou hebben gereageerd. Toen de raad eind 2013 toch besloot het plan af te keuren, liet Westers beslag leggen.

Dit is pijnlijk voor de gemeente, omdat de grond voor 2,1 miljoen euro op de begroting drukt. De provincie, die toezicht houdt op de boekhouding van de gemeenten, is hier bezorgd over. Wethouder Teun de Jong is hierom ,,niet ontevreden’’ met het vonnis en hoopt dat Westers niet in cassatie gaat. Die kon daar desgevraagd wegens vakantie niets over zeggen. De Jong wil in april met plannen komen voor het gebied.

Nieuws

Meest gelezen