Telescoopkraan na klapband in brand op A7 bij Frieschepalen. Linkerrijstrook op de A7 richting Groningen weer open

Telescoopkraan in brand op A7 bij Frieschepalen. Foto: Noordernieuws

Op de A7 tussen Drachten en Groningen, ter hoogte van de afrit Frieschepalen, is donderdagochtend een telescoopkraan in brand gevlogen. Een rijstrook is richting Groningen open.

De linkerrijstrook op de A7 richting Groningen is donderdagmiddag weer vrijgegeven. Om 20.00 uur gaat de weg opnieuw dicht tussen Drachten-Centrum en Frieschepalen om de kraanwagen te bergen. De verwachting is dat die werkzaamheden tot middernacht gaan duren.

De kraan is een 100 ton telescoopkraan van de firma Russcher in Staphorst. ,,Onze machinist was onderweg naar een hijsklus van chalets, ergens boven Drachten. Op volle snelheid kreeg hij een klapband. Dan klapt er nogal wat, want zo’n band is 1,5 meter hoog’’, zegt directeur Derrick Russcher. ,,Waarschijnlijk is het rubber in de rondte gevlogen en heet geworden. In de buurt zit een grote dieseltank.’’

Machinist ongedeerd

De machinist is ongedeerd, meldt hij. ,,Dat is voor ons het allerbelangrijkste.’’ Russcher vermoedt dat de telescoopkraan total loss is. De firma Kielstra Kraanverhuur uit Heerenveen neemt de hijsklus van de chalets over.

Verkeer richting het noorden wordt omgeleid vanaf knooppunt Heerenveen via Zwolle over de A32 en A28, meldt Rijkswaterstaat.

Het is nog niet bekend wanneer de rechterrijstrook weer open is.

Nieuws

menu