Talenpaviljoen MeM wil compensatie vanwege festival Brak in het Park

Het talenpaviljoen in de Prinsentuin zegt vanwege festival Brak in het Park in september omzetderving te hebben gehad. Ze willen compensatie.

Op de dag dat de ontmanteling van talenpaviljoen MeM in de Prinsentuin van start is gegaan, zat Kees Botman van BUOG voor de bezwarencommissie van de gemeente. BUOG exploiteert in samenwerking met de Afûk talenpaviljoen MeM.

Het festival vond op zaterdag 8 september plaats: een dag die normaal voor zo’n 1500 euro omzet zorgt bij het paviljoen. Dat geld bleef nu uit: de deuren waren gesloten.

4500 euro misgelopen

,,Bijna al onze bezoekers komen via de Groeneweg de Prinsentuin binnen. Dat kon die dag niet. We hebben echt last van het evenement gehad’’, zegt Botman. Hij schat dat hij in totaal 4500 euro is misgelopen. Het terrein was vanwege op- en afbouwen van donderdag tot en met zondag afgesloten.

Nadeelcompensatie

Volgens de gemeente hadden Botman en zijn collega’s kunnen weten dat het festival plaatsvond. Het festival werd niet voor de eerste keer gehouden en alle vergunningen zijn op de gebruikelijke wijze aangekondigd. Die zijn BUOG kennelijk ontgaan. Botman zou graag zien dat de gemeente hem een zogenaamde nadeelcompensatie toewijst voor de gederfde inkomsten.

Festival Brak in het Park beleefde dit jaar de vijfde verjaardag in de Prinsentuin. Volgens organisator Bobby Veenstra was het de best bezochte editie tot nu toe.

Nieuws

menu