Talenpaviljoen MeM staat nu op De Muzykpleats in Buitenpost

Geluidstechnicus Sandert Stienstra voor het paviljoen van MeM dat nu in zijn tuin staat. FOTO JAN SPOELSTRA

MeM was het kloppend hart van de Talentuin in Leeuwarden. Nu staat het paviljoen op De Muzykpleats in Buitenpost.

Een podium voor theater en muziek. Dat is de nieuwe rol van MeM, tijdens de Culturele Hoofdstad ‘de huiskamer’ van Lân fan Taal. De naam blijft, al staat deze nu voor Minsk en Muzyk .

De nieuwe eigenaren zijn Atsje Lettinga en Sander Stienstra uit Buitenpost. Zij kochten het voormalige taalpaviljoen voor een onbekende prijs op Marktplaats.

Overdekt podium

Ideaal voor in de tuin, dacht het muziekduo dat door het leven gaat onder de naam SA! . Een overdekt podium hadden ze al langer in gedachten voor hun zogenoemde Muzykpleats in Egypte, aan de westkant van Buitenpost.

Buitenoptredens organiseerden ze al in hun tuin. En met het paviljoen zijn nu ook binnenoptredens mogelijk. Handig voor tijdens de koude maanden.

Met hulp van onder meer vrienden, familie en studenten van ROC Friese Poort werden de twintig onderdelen in drie dagen weer tot één geheel gesmeed (al was het voorwerk een kwestie van weken). Sinds deze week staat het paviljoen weer overeind.

Een wc en een keukentje

Voltooid is de klus nog niet. Nu is het interieur aan de beurt. Hoe dat eruit komt te zien, is nog niet helemaal duidelijk. In ieder geval komen er een podium in, een keukentje en een toilet.

Binnenin is ruimte voor een man of honderd. In april is het openingsconcert. Tenminste, dat is de streefdatum.

Lân fan Taal is in ieder geval blij met de nieuwe bestemming. Het taalpaviljoen blijft niet alleen binnen Friesland. Het behoudt ook nog eens de culturele functie.

'Een overdekt podium hadden ze al langer in gedachten'

Nieuws

menu