Drie verdachten uit Groningen en Peize krijgen taakstraf voor cybercrime. Ze kwamen in beeld door een overval op een gast van hotel Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden

Foto: ANP

De rechtbank heeft drie verdachten van 19, 20 en 22 jaar veroordeeld tot taakstraffen tot 100 uur in verband met cybercrime.

De verdachten, uit Groningen en Peize, waren betrokken bij marktplaatsoplichting en phishing. Door tikkies te versturen werd geprobeerd om bankrekeningen te plunderen. De jonge verdachten verklaarden tijdens de zitting dat ze de verkeerde keuzes hadden gemaakt omdat ze omgingen met ‘verkeerde vrienden’. Twee verdachten kregen naast de taakstraf ook twee maanden voorwaardelijke celstraf.

Fletcher Leeuwarden

De verdachten kwamen in 2019 in beeld omdat ze betrokken waren bij een overval op een gast van hotel Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden. De overval had te maken met een conflict over geld. Ook daar speelde fraude een rol bij. Het slachtoffer van die overval moet zich in januari voor de rechter verantwoorden wegens oplichting.

Nieuws

Meest gelezen

menu