Sybrandy's Speelpark in Oudemirdum na de zomer dicht

Sybrandy's Speelpark in Oudemirdum.

Sybrandy's Speelpark in Oudemirum sluit aan het einde van de zomer voorgoed haar deuren. Na 55 jaar vinden de eigenaren het tijd 'voor een nieuwe uitdaging'. Het park stond al zes jaar te koop, een geschikte koper voor het park konden ze niet vinden.

Zondag 25 augustus 2019 is de laatste dag dat het park geopend is. Eigenaar Simon Sybrandy en zijn zoon Rienk houden ermee op. Vader Simon gaat met pensioen, zoon Rienk wil wat anders gaan doen. ,,We hebben er lang en diep over nagedacht en zijn zeker niet over een nacht ijs gegaan'', aldus Rienk Sybrandy.

Er is gekeken naar de extra inhuur van personeel, maar dat zou betekenen dat de entreeprijzen verhoogd zouden moeten worden. Dat wilden de eigenaren niet. ,,Wij staan bekend als het goedkoopste park van Nederland en dat wilden we graag zo houden.'' Een entreekaartje kost 9,60 euro voor iedereen van 3 jaar en ouder.

'Vogeltjespark'

Jaarlijks trekt het park tussen de 35.000 en 40.000 bezoekers en is Sybrandy's een begrip in het zuidwesten van de provinciegeworden. In 1964 opende het park de deuren als vogelpark. Uiteindelijk werd het park omgetoverd tot een speelparadijs en attractiepark voor kinderen van 3 tot 13 jaar. In de volksmond staat het park nog bekend als 'vogeltjespark Sybrandy'.

Sinds 2013 staat het Speelpark in Oudemirdum te koop. De afgelopen jaren zochten de Sybrandy's actief naar een nieuwe eigenaar. ,,Tot onze spijt is deze niet gevonden.'' Er was interesse, maar ,,dit heeft helaas niet tot een overname geleid. Wij vinden het ongelooflijk jammer dat het park na 55 jaar de deuren sluit.'' Tijdens de onderhandelingen is de vraagprijs nog verlaagd, maar ook dat trok kopers niet over de streep.

Attracties verkocht

In het najaar worden alle attracties en de inboedel via een online veiling verkocht. Wat er daarna met het terrein gaat gebeuren, is nog niet bekend. De grond - zo'n 2 hectare - blijft in eigendom van Simon en Rienk Sybrandy.

Lees ook: Bezoekers treuren om sluiting 'jeugdsentiment' Sybrandy's: 'We moeten nog snel een keertje heen'

Nieuws

menu