Streep door jubileumweekeinde SKS skûtsjesilen

Het podium van vorig jaar. Winnaar Douwe Visser (Grou), geflankeerd door Sytse Brouwer en Albert Visser.

De Sintrale Kommisje Skûtsjesilen zet een streep door het jubileumweekeinde in september. De strijd om de Jubileumbokaal wordt verplaatst naar 2021.

Het bestuur heeft na de persconferentie van dinsdagavond het besluit genomen om het jubileumweekeinde van de agenda te halen. ,,De geldende noodverordening en daaruit voortvloeiende protocollen leggen aanzienlijke verplichtingen neer bij de organisatie.”

Voorzitter René Nagelhout van de SKS: ,,Er is de afgelopen weken veel overleg geweest met de verschillende instanties. Het is bijzonder jammer dat we dit vervelende besluit nu moeten nemen.”

,,Ook in Fryslân zien we het virus weer opleven”, zegt Wim Kleinhuis, directeur van Veiligheidsregio Fryslân. ,,De maatregelen die in heel Nederland gelden zijn er niet voor niets. We willen voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. We zijn blij dat het bestuur van de SKS haar maatschappelijke verantwoordelijkheid heel serieus neemt. Tegelijkertijd begrijpen we ook hoe spijtig het is dat uitgerekend de jubileumwedstrijden moeten worden verplaatst.”

De strijd om de Jubileumbokaal stond gepland voor zaterdag 12 september en zondag 13 september. Plaats van handeling zou de Langwarder Wielen bij Langweer zijn.

Nieuws

menu