Streekbezoek koninklijk paar ten einde

Franeker.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn maandagmorgen in Sint Annaparochie begonnen aan hun streekbezoek aan de noordwesthoek van Friesland. In zes uur tijd worden in vier gemeenten acht programmaonderdelen afgewerkt, waarbij in het bijzonder aandacht wordt besteed aan de leefbaarheid van de regio.

Na de aankomst rond half tien (video) op het gemeentehuis in Sint Annaparochie, bezoeken ze daar vervolgens de schoolcampus en gaan dan door naar de tomatenkwekerij van Empatec in Wier . Hier had burgemeester Tom van Mourik van de gemeente Menameradiel het koningspaar op bezoek. Kandidaat-werknemers leren en ervaren hier hoe het is om in de glastuinbouw aan de slag te gaan, met het oog op regulier werk.

Bekijk de 360 graden-foto gemaakt op de schoolcampus .

Tzummarum

Verzorgingshuis Nij Bethanië was het volgende project dat het koninklijk paar aanschouwt, een voorbeeld van een voorziening die tegen de stroom in toch behouden is gebleven in een krimpgebied. Bekijk hier de aankomst van het koninklijk paar .

Franeker

Het vernieuwde Planetarium in Franeker was het volgende stoppunt, waarna het koninklijk paar per koets naar het kaatsveld It Sjûkelân vertrok.

Harlingen

In Harlingen volgt een rondleiding over de scheepswerf van Thecla Bodewes Group Harlingen , waarna de Oranjes op het Statenjacht Friso stappen voor een vaartocht. Op het gemeentehuis van Harlingen wordt het werkbezoek rond half vier afgesloten.

Volg hier of hieronder het liveblog van de LC-verslaggevers die het bezoek volgen

Bekijk hier of hieronder een kaart met de locaties van het bezoek.

Nieuws

menu