Storm aan reacties op verhaal van 104-jarige bewoner in lege serviceflat

Pieter Kuiper op de galerij op de zesde verdieping van serviceflat Heerenhage in Heerenveen, met buurtmeisje Noa. Om hem heen zijn alle appartementen leeg en verlaten. FOTO SIMON BLEEKER

Het verhaal van Pieter Kuiper, de 104-jarige bewoner die vrijwel alleen in een lege serviceflat in Heerenveen is achtergebleven, heeft een storm aan reacties opgeleverd. 

Pieter Kuiper (104) woont in de serviceflat Heerenhage in Heerenveen, maar die staat op de planning voor de sloop. Hij woont alleen op de zesde etage en heeft al maanden geen fatsoenlijke warme maaltijd gehad.

Zijn verhaal heeft op Facebook talloze reacties losgemaakt . Velen zijn verontwaardigd hoe het kan dat Kuiper alleen achterblijft in de flat. Veel mensen gaven aan een bezoekje te willen brengen aan de 104-jarige bewoner. Ook zijn er mensen die hebben aangeboden Kuipers een warme maaltijd te willen brengen. 

Kuiper heeft naar aanleiding van zijn verhaal al bezoek gehad van een aantal mensen, zo is te lezen in een reactie van Dione Heida. ,,Toen wij daar waren kwamen er nog 3 mensen langs met lekkere dingen en meneer begon helemaal te stralen, het doet hem goed dat er zoveel mensen zijn die het beste met hem voor hebben. Wel was het wat te druk voor hem dat de mensen er tegelijk waren... Mocht u interesse hebben om bij meneer langs te willen, zou hij erg leuk vinden, of kun je zelfs een beetje extra voor hem koken, meneer houd voornamelijk van de hollandse pot, stuur mij dan even een persoonlijk bericht.''

Kuiper woont al bijna twintig jaar in Heerenveen. Sinds bekend werd dat de serviceflat wordt gesloopt, zijn veel bewoners vertrokken. De ouderen kunnen tijdelijk terecht in Aldlânstate maar ook dat pand wordt gesloopt. Wil Kuipers verhuizen dan moet hij zelf de verhuisvergoeding van 4800 euro voorschieten. Bekijk hier of hieronder de videoreportage over Pieter Kuiper.

Nieuws

menu