Storm Francis hield zich gedeisd in Friesland: brandweer rukte slechts 7 keer uit

Stormschade aan de Hobbemastraat in Leeuwarden. FOTO JARING RISPENS

De Friese brandweer hoefde dinsdagnacht niet in actie te komen en ook woensdag rukten er amper wagens uit voor de eerste zomerstorm. De Veiligheidsregio Fryslân noteerde zeven meldingen van stormschade.

Vijf gevallen waren in Leeuwarden, zegt woordvoerster Ingrid Weert. Aan de Hobbemastraat brak een grote tak van een boom. Deze bleef hangen. De brandweer heeft de tak verwijderd en sloot de straat kort af. Ook bij de Sixmastraat werd stormschade gemeld. Daar was een steen van het dak van een pand gevallen. De brandweer hoefde ter plekke verder niet in actie te komen.

Aan de Voorstreek sneuvelde een raam van een dakkapel. Het raamkozijn belandde op straat. Vanuit Heerenveen en De Blesse kwam ook een melding van stormschade, meldt Weert. De schade bleef overal beperkt.

,,Het viel reuze mee. Als eerste zomerstorm was er veel aandacht voor Francis. We wilden als Veiligheidsregio eerst ook even afwachten wat er zou gebeuren, voor we eventueel opschaalden. Meestal hebben we in het Noorden ook weinig schade.''

 

Nieuws

menu