Natuur- en stikstofplannen hebben ook hun uitwerking op Friese economie en maatschappij, stelt gedeputeerde Friso Douwstra tijdens landbouwlezing

De stikstofplannen van het kabinet houden onvoldoende rekening met de economische en maatschappelijke gevolgen voor Friesland. De impact is volgens gedeputeerde Friso Douwstra groter dan de cijfers op het eerste oog doen vermoeden.

Gedeputeerde Friso Douwstra (CDA) hield vrijdagmiddag de laatste van de drie lezingen over kansrijke verdienmodellen voor Friese boeren en de agrifoodsector.

Gedeputeerde Friso Douwstra (CDA) hield vrijdagmiddag de laatste van de drie lezingen over kansrijke verdienmodellen voor Friese boeren en de agrifoodsector. Foto: niels de vries

Gedeputeerde Friso Douwstra (CDA) hield vrijdagmiddag de laatste van de drie lezingen over kansrijke verdienmodellen voor Friese boeren en de agrifoodsector. Ongeveer zestig boeren en andere geïnteresseerden kwamen naar het Landbouwmuseum in Leeuwarden om te horen hoe de bestuurder het onderwerp vanuit de politiek en Friese economie benaderde.

Landbouw is 2,6 procent