Stichting De Nije Kompanjons met activiteiten gestopt

De Turfroute bij Appelscha. FOTO ARCHIEF LC

Stichting De Nije Kompanjons, die zich bijna vijftig jaar heeft ingezet voor promotie van de Turfroute, heeft nu echt haar activiteiten beëindigd. De online-promotie wordt overgedragen.

Al in 2017 werd bekendgemaakt dat de stichting zou stoppen. Doordat de provincie vanaf dat moment in het vaarseizoen geen entreebetaling (20 euro) meer zou heffen op de Turfroute, vielen de inkomsten van de stichting weg. Die kreeg een derde van de opbrengst van de entreeheffing.

De provincie bood de stichting een regeling aan waarbij deze drie jaar lang een bedrag van 6000 euro kon krijgen. Daarna had de stichting dan zelf een verdienmodel moeten ontwikkelen, maar in die regeling zag ze geen heil.

Met het wegvallen van de stichting dreigde ook de website van de Turfroute uit de lucht te gaan, maar er is een andere stichting gevonden om de site in de toekomst bij te houden. Stichting Toeristisch Netwerk De Friese Wouden zal zich over de promotionele activiteiten op het domein ontfermen.

De provincie en gemeenten zullen het onderhoud van de 45 kilometer lange vaarroute en bruggen en sluizen op de route verzorgen.

Het bestuur waarschuwt bij het einde van de stichting dat het aantrekken van toeristen van essentieel belang is voor het voortbestaan van de Turfroute en de promotie daarvoor nodig blijft.

Nieuws

Meest gelezen

menu