Steven de Jong maakt film over befaamde zeilwedstrijd Volvo Ocean Race

De finish van de laatste Volvo Ocean Race, eind vorige maand in Scheveningen. FOTO ANP

De Friese regisseur Steven de Jong gaat een film maken over de befaamde zeilwedstrijd Volvo Ocean Race. Zijn ‘Overboord’ is voor een deel gebaseerd op het levensverhaal van zeezeiler Hans Horrevoets.

Horrevoets was zo’n twintig jaar geleden de jongste deelnemer ooit aan de zeilrace om de wereld. In 2006 sloeg hij tijdens een van de etappes overboord, 1300 zeemijl uit de kust van het Zuid-Engelse Land's End. Het levenloze lichaam van de zeezeiler werd na een zoektocht uit zee gehaald.

De Jong ontwikkelt het filmproject samen met Anton van de Koppel, een journalist die de Volvo Ocean Race verslaat. De twee hebben eerder samengewerkt aan de serie ‘De Kameleon’.

In 2020 in de bioscopen

Het is nog niet bekend wie in de film gaan spelen. Het is de bedoeling dat ‘Overboord’ in 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn.

De Jong, in 1962 geboren in Scharsterbrug, maakte eerder onder meer de films ‘Penny’s Shadow’, ‘De Hel van ‘63’, ‘De Schippers van de Kameleon’ en ‘De Fûke’ en tv-series als ‘Snuf de Hond’, ‘Baas Boppe Baas’ en ‘Westenwind’.

Nieuws

Meest gelezen