Stem op toptalent: de beste, mooiste, verrassende werkstukken

Een kakkerlak als levensredder? Duco, Edgar, Gerolf en Ruben onderzochten hoe ze de insecten konden ombouwen tot halve, bestuurbare robots. FOTO HOGE NOORDEN/JACOB VAN ESSEN

Het is monnikenwerk, maar meer dan de moeite waard. De beste, mooiste, verrassende werkstukken van leerlingen uit het Friese middelbaar onderwijs zijn opnieuw door de redactie van de Leeuwarder Courant op een rij gezet. Onder een nieuwe naam: ‘LC Toptalent’, omdat we vinden dat die naam meer recht doet aan de inspanningen van de leerlingen.

Naast de trouwe steun van RUG/Campus Fryslân dragen dit jaar ook de koepels van openbare (Pompeblêd) en christelijke (Fricolore) scholen voor voortgezet onderwijs bij aan dit initiatief.

Maar liefst 65 profielwerkstukken (havo en vwo) en sectorwerkstukken (vmbo) werden dit jaar ingestuurd. Over inburgering, minder zout in brood, bestuurbare kakkerlakken, depressiviteit en de intelligentie van een kip – om maar wat te noemen.

Dertien geselecteerde werkstukken dingen op 25 april in het LC-gebouw in Leeuwarden tijdens de finale-avond van LC Toptalent mee naar roem en de prijzen. Zowel het beste profielwerkstuk als het beste sectorwerkstuk, gekozen door een deskundige jury, wordt dan beloond met een prijs van 333,33 euro. Alle ingezonden werkstukken dingen mee naar de publieksprijs, eveneens 333,33 euro. Om die prijs in de wacht te slepen moet het werkstuk de meeste stemmen krijgen op www.lc.nl/toptalent .

Daarop staan alle werkstukken te lezen voor iedereen die wil weten in welke uiteenlopende onderwerpen de Friese vmbo’ers, havisten en vwo’ers zijn geïnteresseerd.

Nieuws

menu