Standbeeld Maarten van der Weijden in Burdaard komt er

ANP

Maarten van der Weijden krijgt een standbeeld in Burdaard. Drie dagen na de lancering van het initiatief door inwoners van het dorp is de financiering rond.

Kunstenaar Hans Jouta uit Ferwert heeft aangeboden het kunstwerk kosteloos te maken. Een bedrijf uit de regio zal het vervolgens gratis plaatsen.

Daarmee komt er ook een einde aan de crowdfundingsactie die was opgezet via de site www.whydonate.nl. Het streefbedrag was 50.000 euro. Dat moest binnen dertig dagen gerealiseerd worden. Na drie dagen komt er dus al een einde aan de zoektocht naar het geld.  Wie geld wil doneren voor het goede doel, kan hiervoor terecht bij de Maarten van der Weijden Foundation.

Het kunstwerk zal ontworpen worden in nauw overleg tussen Hans Jouta, Maarten van der Weijden en de initiatiefnemers. Het zal de strijd van Maarten tijdens zijn zwemtocht én de strijd tegen kanker verbeelden.

Het ‘kunstwerk voor Maarten’ moet nog dit kalenderjaar gerealiseerd worden in de haven van Burdaard.

Maarten van der Weijden begon op 18 augustus aan de elfstedenzwemtocht om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Hij hield de recordpoging bij Burdaard voor gezien na 163 kilometer en 55 uur zwemmen. Een verstoorde zoutbalans in het lichaam van de zwemmer was de reden daarvoor.

Nieuws

menu