Snelweg A6 bij Emmeloord geblokkeerd met tractoren na afloop boerenprotest: 'Boeren zijn aangesproken, gesommeerd om te vertrekken en bekeurd'

Snelweg A6 bij Emmeloord geblokkeerd met tractoren na afloop boerenprotest

Na afloop van het boerenprotest in het Gelderse Stroe zijn op meerdere plekken in Nederland snelwegen geblokkeerd met tractoren. Dat gebeurde onder meer op de A6 bij Emmeloord in de Noordoostpolder. Die blokkade is inmiddels opgeheven, maar kort erna werd het verkeer stilgelegd bij Lelystad.

De politie en Rijkswaterstaat sluiten niet uit dat er op meer plekken zulke acties zullen komen.

Volgens de politie stonden de tractoren bij Emmeloord deels op de snelweg geparkeerd. Andere verkeersdeelnemers konden langs de tractoren rijden, maar het leidde wel tot opstoppingen. Daarom worden de boeren „aangesproken, gesommeerd om te vertrekken en bekeurd”, aldus een politiewoordvoerster. Zij kon niet zeggen hoe hoog hun boete wordt.

De politie had al signalen gekregen dat er mogelijk wegen zouden worden geblokkeerd. Daarom hield de politie de Ketelbrug bij de Noordoostpolder extra in de gaten, op de weg en op het water eronder. Maar daar is het volgens Rijkswaterstaat nog rustig. Twee belangenverenigingen van vissers sloten zich vorige week aan bij het boerenprotest tegen de stikstofplannen van het kabinet.

Nieuws

menu