Sneker Talenten Orkest wint LF2028-prijs: 'Samen muziek maken is een krachtige manier om een nieuwe sociale kring op te bouwen'

V.l.n.r.: Annejet Slippens, Guus Pieksma en Annewiep Bloem FOTO PROVINCIE FRYSLAN

Het Sneker Talenten Orkest heeft de LF2028-prijs in de regio Zuidwest-Fryslân gewonnen.

De jury was vooral enthousiast over de laagdrempeligheid van het project. ,,Er wordt geen beroep gedaan op ervaring, vaardigheden of kennis, iedereen kan meedoen. Voor veel mensen is het een grote stap om aan iets nieuws te beginnen en de organisatie is zich ervan bewust dat het starten van een nieuwe hobby bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling. Samen muziek maken is een hele simpele en krachtige manier om een nieuwe sociale kring op te bouwen en het gevoel te hebben weer ergens bij te horen.”

Het Sneker Talenten Orkest bestaat uit muzikanten uit de hele stad en uit alle lagen van de bevolking. Het orkest is opgericht vanuit de gedachte dat iedereen het talent heeft om een instrument te leren bespelen en dat samen muziek maken zorgt voor plezier, geluk en verbinding.

Het orkest is een doorlopend project, waarbij steeds nieuwe muzikanten kunnen aansluiten. Deelnemers hoeven geen muzikale ervaring te hebben; spelenderwijs kunnen zij leren om een instrument te bespelen en noten te lezen. Ervaren muzikanten en vakdocenten zijn voor uitleg en ondersteuning bij het orkest betrokken.

Aan de LF2028-prijs zit een geldbedrag van 2028 euro verbonden. Het bedrag is een aanmoedigingsprijs die vanuit het Iepen Mienskipsfûns (IMF) in samenwerking met LF2028 is opgezet. Na elke openstellingsperiode van het IMF, kiest de jury een winnaar uit drie genomineerde IMF-projecten per regio. Het Sneker Talenten Orkest is een project uit de derde openstellingsperiode van 2021.

Nieuws

Meest gelezen

menu