Skeelertocht van Harlingen naar Vlissingen gaat niet door, maar levert toch 2.400 euro op voor ALS Friesland

Jan de Geus, Bauke de Haan en Jimmy Lin. FOTO: JACOB VAN ESSEN

Een skeelertocht van Harlingen naar Vlissingen voor het goede doel. Dat was de bedoeling, maar door corona werd de tocht tweemaal afgelast. Toch werd er een mooi bedrag opgehaald voor stichting ALS Friesland.

Twee keer 2.400 euro werd er opgehaald zonder te skeeleren. Een cheque van 2.400 wordt overhandigd aan ALS Friesland. De tweede cheque met hetzelfde bedrag wordt gedoneerd aan ALS Zeeland, waar de tocht had moeten eindigen.

Hoe het geld is binnengehaald zonder dat er echt voor geskeelerd is? ,,Mensen moesten 150 euro inleggeld betalen om mee te skeeleren”, vertelt Bauke de Haan van ALS Friesland. ,,Toen we bekend maakten dat het niet door kon gaan, hoefden veel het geld niet terug of maar een deel. Ze weten wat de ziekte inhoudt en ondanks dat het niet doorging wilden ze ons doel steunen.”

Jan de Geus organiseerde de skeelertocht, die vanwege zijn achternaam, de Geuzentocht werd genoemd. ,,Ik baal wel dat het nu weer niet door kan gaan. Er zit drie jaar werk in. 242 mensen van negen verschillende nationaliteiten zouden meedoen.” De Geus koos voor stichting ALS, omdat vrienden van hem de ziekte kregen. ,,Dat was even slikken. Zodra wij met die ziekte in aanraking kwamen, was de keuze snel gemaakt om dit goede doel eraan te verbinden.”

De Haan en De Geus denken dat als de skeelertocht wel was doorgegaan er veel meer geld ingezameld zou zijn. Toch zijn ze niet ontevreden. De Haan: ,,Het is sowieso geweldig. Door corona staan veel acties op een laag pitje, dus dit bedrag is zeer welkom.”

Nieuws

Meest gelezen