Skûtsje Grou soeverein naar tweede zege, Lemmer blijft klassementsleider | lees het liveblog hier terug

Na de derde startpoging is de wedstrijd onderweg. FOTO LC

Op de Langwarder Wielen heeft Douwe Visser met het skûtsje van Grou z’n tweede zege van het SKS-kampioenschap binnengehaald. Lemmer blijft de leider in het klassement, ondanks een vijfde plaats.

De veertien skûtsjes startten donderdagmiddag twee keer vals op de Langwarder Wielen. Volgens de schippers lag de startlijn er niet goed genoeg in, wat tot onenigheid leidde tussen de schippers en de wedstrijdleiding.

Als het aan de schippers lag, zeilden ze sowieso een andere route. Ze wilden graag een gate-baan zeilen, zoals een dag eerder op de Snitser Mar. Maar de wedstrijdleider besloot anders: een driehoek op de Langwarder Wielen, met de bovenwindse ton in de vaargeul bij het dorp.

Derde start

Het skûtsje van Grou rondde na de derde startprocedure die bovenwindse ton als tweede, achter Joure, maar in het voordewindse rak pakte Grou de Jousters. Daarna zeilde Grou bij de vloot vandaan en finishte soeverein als eerste.

Daarachter ontspon zich een wedstrijd in een wedstrijd: die om de tweede plaats. Joure hield lang stand, maar zag eerst Huizum en daarna Sneek passeren. Ook Langweer mengde zich in de strijd.

Aanval komt te laat

Sneek zeilde zich uiteindelijk naar de tweede plaats. Schipper Jappie Visser van de Sneker Pan probeerde de aanval op Grou nog te openen, maar daarvoor bleek het te laat.

Achter Sneek werd Joure derde, voor Huizum en Lemmer. Met de vijfde plaats blijft Lemmer de leider van het klassement. De slechtste wedstrijd van Lemmer is tot dusver de derde plaats bij Grou. Met deze vijfde plaats worden deze vijf punten de aftrekwedstrijd voor Lemmer. Met de drie punten die hij daardoor kan bijschrijven, blijft hij Grou voor in het klassement.

Nieuws

menu