Carlijn Niesink hoogste Fries op kandidatenlijst ChristenUnie

Carlijn Niesink uit Wirdum en Andries Bouwman uit Leeuwarden. FOTO CHRISTENUNIE

Carlijn Niesink uit Wirdum en Andries Bouwman uit Leeuwarden. FOTO CHRISTENUNIE

Gert-Jan Segers gaat samen met Carola Schouten bij de ChristenUnie de kar trekken richting de verkiezingen van maart volgend jaar. Er staan twee Friezen op de lijst: Carlijn Niesink uit Wirdum en Andries Bouwman uit Leeuwarden.

Carlijn Niesink is jongerenwerker in Berltsum en daarnaast fractievoorzitter van de ChristenUnie Leeuwarden. Ze staat als kandidaat op plek 19. Andries Bouwman is wethouder namens de ChristenUnie in Tytsjerksteradiel en staat op plek 27 van de landelijke kieslijst.

De rest van de top-5 van de kandidatenlijst wordt gevuld met nieuwe gezichten voor de Tweede Kamer: senator Mirjam Bikker, en raadsleden Don Ceder en Pieter Grinwis.

Bikker leidt de senaatsfractie van de ChristenUnie, en was eerder actief als raadslid en werkte voor de Tweede Kamer-fractie. Ceder is advocaat en fractievoorzitter van de CU-fractie in Amsterdam. Pieter Grinwis is raadslid in Den Haag.

Stieneke van der Graaf en Eppo Bruins, die momenteel allebei in de Kamer zitten, staan respectievelijk op plaats 6 en 7. Nico Drost, die Van der Graaf vorig jaar verving toen die met zwangerschapsverlof was, bezet plaats 8.