Schrik bij onderwijsprogramma Masterskip door vals-positieve coronatestuitslag op de Caraïben

De Wylde Swan. FOTO MASTERSKIP

De schrik zat er even goed in deze week bij zeilende onderwijsorganisatie Masterskip De Wylde Swan. Eén van de opvarenden kreeg na een test op het Caraïbische eiland Saint Vincent plots een positieve coronatest terug.

Het crewlid is vervolgens door de scheepsarts opnieuw getest, met een sneltest. Deze was negatief. Toch zijn ook alle andere 41 opvarenden vervolgens aan een sneltest onderworpen: ook allemaal negatief.

Het was bijzonder geweest, een coronageval is op de eilandengroep waarin Masterskip vaart een grote uitzondering: sinds het uitbreken van de crisis zijn er binnen de hele eilandengroep maar rond de 1000 besmettingen gemeld.

Er heerste dan ook verbazing op het schip toen het nieuws binnenkwam. „Allereerst was deze test op Saint Vincent al een week geleden afgenomen. We vonden het na een week wel eens tijd om actief naar de uitslagen te gaan vragen. Direct daarop kwamen de 41 negatieve en deze ene positieve uitslag binnen”, vertelt Christophe Meijer van Masterskip.

Toen de groep vervolgens aankwam op Sint Maarten is iedereen nogmaals getest, ook weer allemaal negatief. Toen is de conclusie getrokken dat het om een vals-positieve test ging.

Nieuws

menu