Schiermonnikoog: zondag geen extra hulp nodig bij strand opruimen

Opruimen op Schiermonnikoog. FOTO ANP

Er is zondag geen extra hulp nodig bij het strand opruimen. Dat heeft de gemeente Schiermonnikoog zaterdagavond laten weten.

,,Een groot deel van het strand is nu opgeruimd.'' Maar, vervolgt de gemeente: ,,De verwachting is dat er de komende dagen, weken (misschien wel maanden) rommel blijft aanspoelen. Ook in de (nabije) toekomst doen we daarom waarschijnlijk graag een beroep op u'', meldt de gemeentelijke website.

Noordwesterstorm

Dinsdag en woensdag wordt er noordwesterstorm verwacht in combinatie met springtij. Dit kan weer leiden tot nieuwe golven met afval dat afgezet wordt op de stranden.

220 ton

Zaterdag hebben vrijwilligers, beroepskrachten en militairen een flink deel van het strand ontdaan van de aangespoelde spullen en rotzooi. Er is 220 ton opgeruimd. Een fantastisch resultaat, stelt burgemeester Ineke van Gent, die iedereen daarvoor bedankt.

Koninklijke Landmacht

Het strand is dan wel grotendeels opgeruimd, maar nog niet helemaal schoon. Zo ligt er nog veel klein plastic en piepschuim onder het zand en in de duinen. De Koninklijke Landmacht blijft tot en met zondagmiddag op Schiermonnikoog. Zij nemen de moeilijk bereikbare plekken voor hun rekening.

#waddencleanup

Op andere plekken kan nog wel op geruimd worden. Die acties zijn op Twitter te vinden met hashtags #waddencleanup en #helpwad. De Veiligheidsregio geeft een overzicht van de plekken waarover informatie over de diverse acties kan worden gevonden. Ook is er een kaart te vinden met de stand van zaken .

Nieuws

Meest gelezen