Samenvatting uitreiking Gouden Gurbes

Zaterdagavond vond de uitreiking plaats van de Gouden Gurbes, de LC-prijs voor iepenloftspullen. Het Iepenloftspul-publiek koos De Suvering van Warga als beste voorstelling van het jaar 2016, de Gouden Gurbe-jury had het meest op met de sprookjesvoorstelling Lang en Lokkich, het iepenloftspul van Opsterland in De Himrik.

Een samenvatting van Podium.TV is hier of hieronder te bekijken.

De Gouden Gurbe is tien jaar geleden ingesteld door de Leeuwarder Courant, als waardering voor de iepenloftspullen die ’s zomers her en der in de provincie worden georganiseerd.

De Suvering sprong eruit met twee prijzen, want ook de hoofdrol van Dennis Pijl werd bekroond.

De beste bijrol kreeg Piter Zwart, die in Don Juan (Snakkerburen) een bodyguard speelde. Opvallend: Pijl en Zwart waren niet bij de uitreiking aanwezig. De beste vormgeving zag de jury bij Dwerskop in Burgum, dat op het aquaduct in de Sintrale As werd uitgevoerd.

Een speciale Gurbe had de jury (die bestond uit oud-LC-medewerker Wiebe Pennewaard, theaterdocent Janny van der Veen en acteur Fokke Plantinga) voor alle vrijwilligers die aan de iepenloftspullen meewerken. Piet Poutsma van het iepenloftspul van Metslawier stond symbool voor hen allemaal.

Lees hier het volledige juryrapport

Lees hier de presentatie van de jury tijdens de uitreiking

Nieuws

menu