Safhinaz (24) uit Drachten vermoord in Irak

EIGEN FOTO

De 24-jarige Safhinaz Zerrouy uit Drachten is in Irak op brute wijze vermoord door haar man. De moeder van vier kinderen – van wie de jongste nog maar een paar weken oud was – wilde terug naar Nederland.

Dat stond haar man niet toe, vertelt Dina Meijer, de moeder van Safhinaz.  ,,Hij had haar al jaren in zijn macht. Safhinaz was een hele vrolijke, lieve meid. Ik denk dat ze vrijwillig is meegegaan naar Irak, maar nu wilde ze terug. Dat kon haar man niet verteren.”

Kalasjnikov

Afgelopen maandag barstte de bom. De Nederlander Raffi A. (33) schoot Safhinaz in de namiddag dood met een kalasjnikov. Dat gebeurde in Zakho, een stad in het uiterste noorden van Irak.

Na de moord sloeg A. op de vlucht, waarbij hij met zijn automatische wapen ook op de politie zou hebben geschoten. Agenten wisten hem te overmeesteren en sloegen hem in de boeien.

Irakese Koerd

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bevestigt dat de Iraakse politie een Nederlander heeft opgepakt voor de moord. A. is een Iraakse Koerd, die als kind naar Nederland zou zijn gevlucht. Hier kreeg hij de Nederlandse nationaliteit.

Lichaam opgegraven

Op verzoek van de familie is het lichaam van Safhinaz opgegraven in Irak. De nabestaanden wisten niet dat Safhinaz al was begraven. De Irakese autoriteiten hebben hun excuses voor de snelle begrafenis aangeboden. De familie zamelt geld in om het stoffelijk overschot naar Nederland te kunnen brengen.

Nieuws

Meest gelezen

menu