SKS viert 75-jarig jubileum in tweede weekeinde september met minikampioenschap bij Langweer

Het podium van vorig jaar. Winnaar Douwe Visser (Grou), geflankeerd door Sytse Brouwer en Albert Visser.

Met het voorbehoud dat de voorschriften van het RIVM het toelaten, wordt er dit jaar toch nog gezeild door de SKS-vloot. In het tweede weekeinde van september viert de SKS het 75-jarig jubileum met een minikampioenschap op de Langwarder Wielen.

De veertien skûtsjes zullen op zaterdag 12 september en zondag 13 september een reeks wedstrijden zeilen bij Langweer. De SKS wil er alles aan doen om de wedstrijden toegankelijk te maken voor publiek.

Naar alle verwachting zal er op vrijdag 11 september aandacht zijn voor het 75-jarig bestaan van de vereniging. Er wordt gedacht aan een receptie, waarbij in het oog wordt gehouden hoe de regels van het RIVM dan zijn. Op dat moment zal dan ook het jubileumboek van de SKS worden gepresenteerd.

Geen Sulveren Skûtsje, maar jubileumbokaal

Voor het eerst in het 75-jarig bestaan van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen kan de strijd om het Sulveren Skûtsje deze zomer niet doorgaan. Omdat het mini-kampioenschap te weinig wedstrijden heeft om het Sulveren Skûtsje uit te reiken, strijden de veertien skûtsjes om een speciale jubileumbokaal.

De komende weken wordt het programma van het jubileumfeest verder uitgewerkt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
SKS