SDF wil duidelijkheid over beveiligingskosten Aventura

Het hoofdkantoor van Zorggroep Aventura. FOTO JILMER POSTMA

Sociaal Domein Fryslân wil meer duidelijkheid over beveiligingskosten die Zorggroep Aventura in 2017 en 2018 gemaakt zou hebben.

Onderzoek heeft niet kunnen uitwijzen of deze kosten daadwerkelijk zijn gemaakt. SDF wil hierover in gesprek met het bestuur en de accountant van Aventura, dat begeleid en beschermd wonen aanbiedt in Drachten. Dat meldt de Leeuwarder wethouder Hilde Tjeerdema, die bestuurlijk verantwoordelijk is voor Sociaal Domein Fryslân.

Uit onderzoek naar Aventura bleek vorige maand dat de kwaliteit van de zorg op dit moment op orde is. Het financieel onderzoek was echter niet volledig afgerond. Er kon onvoldoende uitsluitsel verkregen worden over de besteding van een bedrag van zo’n 285.000 euro aan algemene kosten.

Volgens de bestuurder is dat bedrag uitgegeven aan beveiliging, vanwege een ernstig conflict met een ex-aandeelhouder. Er kon echter op geen enkele manier aannemelijk worden gemaakt dat dit geld daadwerkelijk hieraan is uitgegeven. De onderzoekers melden uitdrukkelijk dat niet is vast komen te staan dat er sprake is van een onrechtmatige gedraging, maar dat de mogelijkheid ook niet is ontkracht.

Tjeerdema wil van de accountant horen waarom hij getekend heeft voor deze algemene kosten zonder onderbouwing. Ze volgt daarmee het advies van de onderzoekers.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland