Rutte: ook de buurthuizen mogen weer open

Premier Mark Rutte tijdens het Tweede Kamerdebat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. FOTO ANP BART MAAT

Ook de buurthuizen mogen vanaf juni de deuren weer openen.

Voor hen gelden dezelfde regels als andere binnenverblijven. Er mogen maximaal dertig mensen verblijven, exclusief personeel. En iedereen blijft op 1,5 meter afstand van elkaar.

Premier Mark Rutte zei dat woensdagavond tijdens de beantwoording van het tweewekelijkse coronadebat in de Tweede Kamer.

De buurthuizen stonden bovenaan zijn lijstje. In Friesland, waar er vele van zijn, leven zorgen over toenemende financiële problemen. Buurthuizen zijn belangrijk voor het sociale contact in wijk of dorp. Sociaal Werk Nederland luidde eind april de noodklok omdat ze financieel in de knel komen.

De Tweede Kamer vuurde woensdag een keur aan praktische vragen af op het kabinet over de dinsdag voorgestelde versoepeling van maatregelen. SGP en ChristenUnie kwamen met hun pleidooi om snel met de kerken om tafel te gaan.

Rutte beklemtoonde nogmaals dat middelbare scholieren vanaf 2 juni geacht worden op de fiets naar school te gaan. Tenminste, zij die tot 8 kilometer van school vandaan wonen. De premier: ,,Ook bij regen. Ja, ook bij regen’’.

Nieuws

menu