Rijkswaterstaat strooide afgelopen nacht in alle provincies

FOTO ANP

Strooiwagens van Rijkswaterstaat hebben de afgelopen avond en nacht in alle provincies zout gestrooid op de wegen. Daarmee is de eerste landelijke strooiactie van Rijkswaterstaat een feit, meldt de organisatie vrijdag. Het strooien was nodig omdat het én nat was én koud. Samen reden de strooiwagens in deze uren ruim 26.600 kilometer en strooiden ze 1.475.185 kilo zout.

Sinds eind november is al vaker gestrooid, maar nog niet in alle provincies tegelijk. Weggebruikers moeten de komende uren opletten. „Ondanks dat we hebben gestrooid is het belangrijk dat als je de weg opgaat deze ochtend je nog steeds rekening houdt met eventuele gladheid”, aldus een woordvoerster.

Het KNMI waarschuwde in de nacht van donderdag op vrijdag al voor dichte mist en gladheid. „Houd dus voldoende afstand als je de weg opgaat en pas waar nodig je snelheid aan”, aldus de woordvoerster.

Strooiwagens van Rijkswaterstaat reden dit seizoen, dat 1 altijd op 1 oktober begint, opgeteld 51.885 kilometer. Tot nu toe is 3.087.717 kilo zout gestrooid.

Nieuws

menu