Reuzen kosten Leeuwarden tonnen meer dan gedacht

FOTO HOGE NOORDEN/JACOB VAN ESSEN

De organisatie rondom de Reuzen heeft Leeuwarden vijf ton meer gekost dan begroot. Het geld is onder meer opgegaan aan verkeersmaatregelen.

Ook het inhuren van een bedrijf dat zich bezig houdt met crowdmanagement en allerlei maatregelen op de route van de Reuzen vielen duurder uit dan verwacht. Vooraf dacht de gemeente Leeuwarden dat zes ton genoeg was om de stad klaar te maken voor de Reuzen. Uiteindelijk kostte het de gemeente 1,1 miljoen euro.

Meer tegenvallers

Het is niet de enige tegenvaller voor de gemeente Leeuwarden. Wethouder Sjoerd Feitsma maakte bekend dat de gemeente ook extra geld moet uittrekken voor de organiserende stichting LF2018. De stichting heeft anderhalf miljoen euro te weinig aan sponsorgelden weten binnen te halen. De provincie en de gemeente hebben vorig jaar mei besloten om garant te staan voor eventuele tegenvallende sponsorinkomsten. Beide overheden leggen nu 7,5 ton bij, geld dat naar de stichting gaat.

Volgens wethouder Sjoerd Feitsma kan de gemeente de tegenvaller opvangen zonder dat het ten koste gaat van andere activiteiten.

Nieuws

menu