Reizigersorganisatie wil betere informatie van Arriva over gevolgen personeelstekorten

Een trein van Arriva passeert een overweg. Foto: Venema Media

Arriva moet de reiziger beter informeren over de gevolgen van personeelstekorten. Dat schrijft Reizigersvereniging Rover aan het vervoersbedrijf.

Reizigers krijgen in Friesland en Limburg te maken met minder bussen en treinen, maar er is niet altijd duidelijk waar en wanneer. Ook worden namen voor tijdelijke dienstregelingen gehanteerd, die verhullend zijn, vindt Rover. Het openbaar vervoer kampt met personeelstekorten, onder meer door hoger ziekteverzuim.

De reizigersvereniging houdt graag de vinger aan de pols en roept reizigers op om drukte te melden via vollebussen.nl en volletreinen.nl . Nu Arriva minder ritten rijdt dan volgens de contracten is afgesproken, kan dit leiden tot boetes of minder uitbetalingen door de provincies. Rover pleit ervoor om die bedragen te storten in een reizigersfonds.

Niet alleen de reizigersorganisatie, ook het personeel van de ov-bedrijven heeft last van de situatie. De vakbond voor spoorpersoneel VVM klaagde onlangs in een brief aan Arriva dat machinisten en stewards, tegen de cao-afspraken in, steeds op het laatste moment worden geïnformeerd over de tijden waarop ze moeten werken. Ze spreekt van ‘roofbouw’ op het personeel en vermoedt dat Arriva kampt met een personeelstekort.

Nieuws

menu