Regen, hagel en sneeuw op komst. Zonnige dagen zijn voorlopig voorbij. 'Zondag moeten we in onze winterjas wegduiken'

Waar we de afgelopen week te maken hadden met koude maar wel zonnige dagen, vindt er dit weekend een drastische weeromslag plaats. Het wordt aanzienlijk kouder, nat én uit sommige buien valt ook hagel of natte sneeuw. „Zondag wordt een dag waarbij we af en toe diep in onze winterjas weg zullen duiken.”


Dat meldt Weeronline. Vrijdag begon de dag mistig en was code geel van kracht in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Noord- en Zuid-Holland. Het blijft de rest van de dag droog en het wordt 7 tot 9 graden.

De zon gaat zaterdag grotendeels schuil achter de wolken en daarbij kan het af en toe licht (mot)regenen. Volgens Weeronline wordt het in de middag op meer plaatsen droog maar de zon zal alleen heel lokaal eventjes doorbreken. De temperatuur ligt rond de 7 graden, in de avond daalt het naar ongeveer 3 graden.

Zondag

Vanaf zondag slaat het weer flink om. Verspreid over het land gaat het regenen en we zien de zon amper. Het wordt iets kouder met in de middag zo’n 6 graden. Tijdens buien daalt de temperatuur een paar graden en behalve regen valt uit sommige buien ook hagel of wat natte sneeuw. Tel daarbij een matige noordwestenwind op en dan is het best guur weer met een gevoelstemperatuur dicht bij het vriespunt.

Ook na het weekend blijven er winterse buien vallen. „Mogelijk dat het dan zelfs op bepaalde plekken in ons land even wit kan kleuren”, aldus Weeronline.