Red Alert: in heel Friesland kleuren gemeentehuizen en bedrijfspanden rood

Het stadhuis van Harlingen. FOTO CAMJO MEDIA

Poppodia en theaters sloegen dinsdagavond opnieuw alarm. Deze keer deden ze dat niet alleen, maar samen met gemeentehuizen en overheidsgebouwen in het hele land. Een groot aantal gemeentehuizen en bedrijfspanden in Friesland kleurde dinsdagavond rood.

Om 21:00 uur gingen de rode lampen voor de actie Red Alert branden, tot 23:55 uur. De eindtijd is symbolisch: volgens de initiatiefnemers is het nu echt vijf voor twaalf.

De gemeentehuizen van Leeuwarden, Harlingen, Súdwest-Fryslân, Smallingerland en De Fryske Marren kleurden rood, evenals het provinciehuis in Leeuwarden.

De actie moet aan de politiek duidelijk maken dat de culturele sector het zonder steun van de overheid niet gaat redden. Het gemiddelde omzetverlies komt uit op zo’n 85 procent en veel mensen verliezen hun baan.

Daarom vindt de organisatie dat de steunpakketten moeten worden voortgezet. De actie is een Brits initiatief, en wordt in meerdere landen opgepikt. In Nederland neemt Vereniging Technisch Toeleverancier Evenementen (VTTE) het voortouw.

Bekijk hier een volledige lijst van de deelnemers aan de actie.

Nieuws

menu