Recycling plastic moet stuk beter

Recyclen van plastic naar laagwaardige producten is geen duurzame oplossing. Kunststoffen moeten in hoogwaardige producten blijven circuleren. Movacolar in Sneek adviseert producenten.

Foto: Simon Bleeker

Foto: Simon Bleeker

‘Op dit moment wordt nog maar 20 procent van de kunststoffen gerecycled. Dat moet volgens Europese afspraken naar 55 procent en uiteindelijk naar 100 procent. Maar producenten hebben moeite om de gerecyclede stoffen zonder problemen te verwerken”, aldus Dersjant. Hergebruikt plastics kunnen omgesmolten worden en tot korrels verwerkt, maar die zijn door de vormen niet altijd geschikt voor verwerking. ‘Gerecyclede kunststoffen zijn heel lastig voor de klanten om te verwerken, machines lopen vast, ze krijgen niet de juiste menging en eindproduct. dat is materiaal dat niet geschikt is voor spuitgietwerk”.

Nieuwe machines

Zijn bedrijf wil nieuwe en verfijnder machines op de markt zetten, om de producent toch aan hun verplichting van hergebruik kunnen voldoen. Volgens Dersjant gebeurt het nu nog vaak dat recyclen leidt tot het gebruik van kunststoffen in laagwaardige producten als kleren. „Dan stoppen ze dat in een fleecetrui. Maar dat is geen echt circulatie. Dat is een eindproduct, daarna kun je er niks meer mee. Dat geldt ook dat ze alles maar in die damwand of paaltjes stoppen. Daar gaat van alles in en kan daarna niet meer verder in de cyclus.” Dersjant wil dat wordt voorkomen dat de plastics uiteindelijk toch in de vuilverbranding terechtkomen.

Dersjant zegt dat hij wel apparaten heeft staan die tot 80 procent kunnen recyclen. „We hebben hier al machines ontwikkeld, waar nog geen markt voor is. Maar we gebruiken die als voorbeeld voor bedrijven om te laten zien wat mogelijk is. We willen klanten helpen om ook duurzamer te produceren”.

3D-printer

Het bedrijf met 40 werknemers heeft acht man in dienst dien zich uitsluitend op ontwikkeling van producten richt, waaronder software ontwikkeling en controle. ‘We hebben twee echt nieuwe productielijnen opgezet. Er is nu eentje voor hele kleine doseringen. Dat is een machine die gemaakt door een 3-D printer en kan op de korrel nauwkeurig tellen en uiterst precies met kleur mengen. Dat is met name geschikt voor medische toepassingen en kunststoftandwieltjes. Dan meng je met extreem kleine doseringen.”

De ondernemer die in Leeuwarden de HTS deed en na omzwervingen in 2001 begon, heeft minder op met machines voor de verpakkingsindustrie. Naar zijn inschatting toch goed voor bijna de helft van alle kunststofverwerking. „Ik lever het wel, maar dat doe ik eerlijkheidshalve het liefst niet. Natuurlijk zijn er ook plasticfolies die nodig zijn en het aantal plastic tassen is ook al sterk verminderd, maar er gaat nog teveel in verpakkingen zitten.”

Duurzaamheid

Het bedrijf wil zelf ook een bijdrage leveren aan duurzaamheid en heeft het gebouw voorzien van zonnepanelen, topkoeling in het hele gebouw, vloerverwarming en warmtepompen. Daarnaast zijn er laadstations voor elektrische auto’s. In het pand van 3000 vierkante meter aan de A7 richting Bolsward worden de machines uitgedacht en getekend. „Daarna worden de onderdelen hier gemaakt bij bedrijven in een straal van vijf kilometer om ons heen. En dan schroeven wij het hier in elkaar. Als het goed is heb je aan een accuboormachine genoeg.”

De machines gaan de hele wereld over. „Maar voor onderhoud proberen we alles op afstand te doen en niet met onze monteurs de hele wereld over te reizen. De machines kunnen we hier allemaal uitlezen op afstand en kijken wat er moet gebeuren”, aldus Dersjant. Hij werkt met distributeurs voor de buitenlandse verkoop.

De ondernemer die met twee compagnons eigenaar is van het bedrijf piekert er niet over om de onderneming te laten fuseren. ‘Mijn voornaam is niet marketing, maar techniek. Wij zijn heel blij met de uitstraling. Het is ook voor de werknemers een mooie werkomgeving.”. De opening gaat gepaard met workshops. Zaterdag 8 september is er een open dag vanaf 13:00.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland