Realityster Lena ontkent gebruik lachgas tijdens dollemansrit door Leeuwarden

Ex on the Beach-ster Lena ontkent dat zij onder invloed van lachgas met een auto een ravage heeft veroorzaakt in Leeuwarden, zondagavond.

Tegenover RTL Boulevard zegt de realityster dat ze ,,een ongeluk heeft veroorzaakt waarin ik helaas meerdere auto's heb geraakt. Ik heb de politie gebeld. Toen de politie kwam, heb ik hen te woord gestaan en is er een alcoholtest afgenomen. Op het moment van het ongeluk was er absoluut geen sprake van het gebruik van lachgas door mij.'' Bij Boulevard zegt ze erg geschrokken te zijn. ,,Gelukkig is er niemand gewond geraakt.''

'Ik hoorde klap, beng, nog een klap en toen was het stil'

Zondagavond zat ze in een auto die in de Jan van Scorelstraat over een afstand van honderd meter zeker zes auto's beschadigde. Buurtbewoners werden na negen uur zondagavond opgeschrikt door luid lawaai. ,,Ik hoorde klap, beng, nog een klap en toen was het stil'', vertelde een bewoonster maandagochtend. Buiten gekomen troffen ze een auto aan met daarin drie vrouwen. ,,Ze probeerden weg te rijden'', zag bewoner Kelly van Apeldoorn. ,,Maar een aantal mensen uit de buurt ging er voor staan.''

De auto kwam vanaf de Jumbo, door de Jan van Scorelstraat, kruiste de Aert van Neerstraat - over de verkeersdrempels - en ramde als eerste de haag en het hek van John Lettinga. ,,Daarna reed ze tussen de boom en de haag door'', wees hij een ruimte van amper twee meter breed aan waardoor de auto ging.

Lees ook: Auto met daarin Ex on the Beach-realityster Lena richt ravage aan in Leeuwarden

Niet onder invloed van alcohol of drugs

De politie heeft Lena gecontroleerd en liet weten dat een drugs- en dranktest negatief uitvielen. Op lachgas kan de politie echter niet controleren, aldus een woordvoerder. Zij stopten met verder onderzoek. Nadat via social media beelden waren opgedoken waarop te zien was dat Lena met andere inzittenden aan het lachgas zaten, heeft de politie het onderzoek weer heropend. Zij kijken of er strafbare feiten zijn gepleegd.

Lees ook: Crone wil landelijke aanpak lachgasgebruik: 'Er zijn steeds meer gevallen waarin het mis gaat'

Nieuws

Meest gelezen