Rabobank sluit definitief vier Friese kantoren

FOTO ANP

Rabobank sluit definitief vier kantoren in Drachten en Noardeast-Fryslân. Het gaat om de vestigingen in De Westereen, Ferwert, Kollum en Drachten (centrum).

Vanwege corona waren de kantoren al dicht. ,,De coronacrisis heeft de verschuiving van een stenen bankgebouw naar de bank in je broekzak versneld”, zegt Durk Mous, directievoorzitter bij Rabobank Drachten Noordoost Friesland. Doordat steeds meer bankzaken digitaal worden afgedaan, komen steeds minder burgers fysiek op afspraak.

Mobiele adviseurs

Voor de groep mensen die de bankzaken niet digitaal doet, is er de mogelijkheid om mobiele adviseurs in te schakelen. De adviseurs komen dan thuis bij de mensen langs om hun wekelijkse bankzaken in te zien en te regelen, zodat deze groep mensen zolang mogelijk financieel zelfredzaam zijn. Afspraken of adviesgesprekken kunnen volgens Mous ook via de telefoon of zelfs per videogesprek geregeld worden.

Klanten die toch fysiek een afspraak hebben, kunnen terecht bij de kantoren Drachten (Lavendelheide), Dokkum, Surhuisterveen, Burgum en Damwâld. Mous zegt dat er geen plannen zijn voor andere sluitingen van lokale kantoren. De gebouwen worden op termijn te koop gezet.

Nieuws

menu