RIVM meldt zondag 71 nieuwe besmettingen in Friesland

Foto: ANP

Na een rustige periode, gaat het in Friesland weer hard met de coronabesmettingen. Bekijk hier het aantal positieve tests per dag.

Op 24 juni kleurde Friesland nog groen op de Europese kaart. Besmettingen waren er nauwelijks meer. Op 26 juni ging het land van slot en leken we een mooie zomer tegemoet te gaan. Je mocht weer zonder mondkapje naar de winkel en zelfs de discotheken gingen open.

In de eerste week van juli steeg het aantal positieve tests in Friesland gestaag. Met name sinds 7 juli is het hard gegaan. Geen uithoek van Nederland ontkomt aan het nieuwste offensief van het coronavirus. Van gehucht tot metropool, van noord tot zuid, overal schiet het aantal positieve tests omhoog in een ongekend tempo.

Dagcijfer

Zondag meldde het RIVM dat er in de 24 uren daarvoor in totaal 71 besmettingen zijn geconstateerd. Zaterdag ging het nog om 100 gevallen.

In de Friese ziekenhuizen liggen momenteel 3 coronapatiënten. Dat blijkt uit cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland die deze cijfers communiceert voor alle ziekenhuizen in het Noorden.

Bekijk hier het aantal besmettingen in jouw gemeente .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Coronavirus