RIVM meldt 9 nieuwe coronabesmettingen in Friesland in afgelopen week

. ANP

Van 28 juli tot en met 4 augustus zijn in Friesland 9 mensen positief getest op het coronavirus. Alleen Drenthe kent minder besmettingen.

De meeste besmettingen werden ontdekt in De Fryske Marren: 4. In zowel Achtkarspelen, Leeuwarden als Noardeast-Fryslân testten 2 mensen positief en in Weststellingwerf 1. In de rest van de gemeenten werd het virus bij tests niet aangetroffen. Niemand hoefde te worden opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk verdubbelde het aantal besmettingen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kreeg 2588 meldingen binnen over nieuwe vastgestelde besmettingen. Het aantal positief geteste Nederlanders ligt daarmee 95 procent hoger dan een week eerder, toen het RIVM 1329 besmettingen registreerde.

Het aantal sterfgevallen is nog wel laag: zes coronapatiënten zijn overleden volgens de officiële cijfers. Ziekenhuizen namen afgelopen week 44 nieuwe patiënten op die het virus hebben opgelopen, 21 meer dan de week daarvoor.

Het zogenoemde reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, is gedaald naar 1,20. Vorige week stond dit op 1,40 en de week ervoor was het 1,29. Bij een reproductiegetal van 1,20 besmetten 100 mensen 120 anderen.

Nieuws

menu