Provinciale Statenfractie van de PvdA stelt vragen over de financiële situatie van dorps- en buurthuizen

FOTO ANP

De Provinciale Statenfractie van de PvdA maakt zich zorgen over de financiële situatie van dorps- en buurthuizen. Uit onderzoek van Doarpswurk onder dorps- en buurthuizen blijkt dat deze een onzekere toekomst tegemoet gaan. Woordvoerder Anne Zijlstra gaat hierover mondelingen vragen stellen.

Zestig procent van de dorps- en buurthuizen maakt zich zorgen over zijn voortbestaan. Uit hetzelfde rapport blijkt ook dat er dorps- en buurthuizen zijn die nu al kampen met acute financiële problemen of verwachten deze dit jaar nog te krijgen. „De coronamaatregelen zorgen voor sociale schade bij veel mensen. Dat wordt nog erger wanneer dorps- en buurthuizen definitief hun deuren moeten sluiten”, reageert Zijlstra.

Adequate maatregelen

Volgens de partij komt het college van Gedeputeerde Staten binnenkort met een brief, „en we willen beslist dat daar dan adequate maatregelen in staan. De brief hadden we eigenlijk al verwacht”, meldt Zijlstra. Daarnaast wil Zijlstra dat de maatregelen het liefst dit jaar al ingaan. Op 1 januari 2021 lopen de meeste steunpakketten van lokale overheden af. De partij wil voorkomen dat het tweede herstelpakket te laat komt voor de dorps- en buurthuizen die daardoor in de financiële problemen raken.

Nieuws

menu