Producent driewieler in oude pand PostNL in Leeuwarden

De productie van de elektrische driewieler Carver begint over engie maanden in Leeuwarden. foto carver

De producent van de elektrische driewieler Carver vestigt zich in het leegstaande pand van PostNL aan de Celsiusweg in Leeuwarden.

Het huurcontract voor vijf jaar is getekend, meldt vastgoedbelegger Jaap Hoekstra die het betreffende pand voor 920.000 euro koopt van eigenaar PostNL. Voor een deel van de financiering is hij een crowdfundingactie gestart via de website geldvoorelkaar.nl. De belangstelling van investeerders blijkt groot. Na twee dagen is al bijna voor de helft van het doelbedrag van 700.000 euro ingeschreven door enkele honderden kleine beleggers.

Midden tussen auto en scooter

Carver, waarvan fietsenfabrikant Accell uit Heerenveen een van de aandeelhouders is, wil in Leeuwarden de assemblage opstarten van de elektrische driewieler die het midden houdt tussen een auto en een scooter. Begin juli toen de komst naar Friesland bekend werd gemaakt , ging directeur Anton Rosier er nog van uit dat de productie in november van start kon. Hij was dinsdag niet bereikbaar voor een toelichting over de vertraging van de start.

Volgens Hoekstra blijkt het lastiger dan verwacht om de nieuwe activiteit van Carver van de grond te tillen. Hij meldt dat Carver begin volgend jaar van start wil in de Friese hoofdstad. ,,Het is een aansprekend project waarvoor ook ik wel een extra stapje wil zetten.’’

Werk voor 25 mensen

Friesland hengelde de assemblage en het testcenter van Carver binnen mede dankzij deelname van de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij en de Friese Ontwikkelings Maatschappij. Ook de gemeente en de provincie hebben zich ingezet voor de komst. Met de vestiging is een investering gemoeid van 4 miljoen euro. In de opstartfase zal het bedrijf werk bieden aan zo’n 25 mensen.

Nieuws

Meest gelezen