Prikangst? In Sneek worden weer speciale prikdagen georganiseerd voor mensen met een angst voor naalden

GGD-arts Mariëtte Bekker (rechts) probeert iemand met prikangst gerust te stellen door middel van een virtual realitybril. FOTO NIELS DE VRIES

Voor mensen die wel een vaccinatie tegen het coronavirus willen, maar door hun angst voor naalden worden tegengehouden organiseert GGD Fryslân in Sneek speciale prikangstdagen.

Mensen met prikangst kunnen GGD Fryslân vanaf woensdag bellen voor een afspraak en daarbij aangeven dat ze bang voor naalden zijn. De GGD reserveert dan extra tijd en aandacht. Mensen met prikangst kunnen in Sneek terecht op woensdag en zaterdag.

In Sneek is een speciale ruimte ingericht voor de mensen met prikangst. De bezoekers lopen een aparte route ernaar toe en de wacht- en prikruimte zijn huiselijk ingericht. Ook kan er gebruik gemaakt worden van hulpmiddelen als een Virtual-Realitybril.

GGD Fryslân organiseerde in september van 2021 ook al prikangstdagen. Als er veel gebruik wordt gemaakt van de speciale prikangstruimte, kan de Friese GGD de openingstijden en het aantal priklocaties uitbreiden.

Nieuws

menu