Prijsvergelijker voor autohuur uit Leeuwarden neemt Britse collega over

De in Leeuwarden gevestigde autohuursite Easyterra heeft de Britse concurrent carrentals.co.uk overgenomen. Het bedrijf hoopt daarmee van 120.000 naar 150.000 verhuurde auto’s per jaar te gaan.

Easyterra biedt de mogelijkheid om verschillende autoverhuurders met elkaar te vergelijken en vervolgens een huurauto te reserveren. Aan de overname is anderhalf jaar gewerkt. Doel is om de investering in drie jaar terug te verdienen.

Volgens directeur Tjeerd Kramer is de overname vooral gedaan met het oog op schaalvergroting. Nu was het moment om toe te slaan omdat Potential, eigenaar van carrentals.co.uk, openstond voor verkoop.

Easyterra heeft momenteel twintig mensen in dienst. Daar komen na de overname extra digitale specialisten bij.

Aan de doelgroep zal weinig veranderen, verwacht Kramer. ,,Iedereen die een auto wil huren, of dat nu voor een dag is of een maand, behoort tot onze doelgroep.’’ Wel verwacht hij subtiele verschillen in de reserveringen. ,,Nederlanders sluiten bijvoorbeeld graag een verzekering af voor het eigen risico, terwijl Britten veel minder geneigd zijn om dit te doen – en Zuid-Europeanen nog minder.”

Het bedrijf houdt zijn ogen in de toekomst open voor nieuwe overnames. ,,Als er weer een mooie kans komt, willen we zeker om tafel.”

Nieuws

Meest gelezen