Powervrouw Lucinda Brand pakt nationale titel in Feanster blubber (+samenvattingen)

Lucinda Brand leidde het Nederlands kampioenschap bij de vrouwen van start tot finish en pakte met overmacht de titel in Surhuisterveen.

De Rotterdamse zag al in de eerste blubberstrook daar haar concurrenten moeite hadden. ,,Daar moest je vol doorheen'', wist Brand. De renster van Sunweb zag dat Maud Kaptheijns even inhield en gaf daar nog even extra gas en toen was de vogel gevlogen. Zelfs twee kleine valpartijen in de eerste ronde brachten haar niet van haar stuk. Op de finish had ze 50 seconden voorsprong op Kaptheijns.

De winnares van het zilver was ziek geworden tijdens een trainingskamp in Griekenland. ,,Daar heb ik vier dagen op bed gelegen en de power die ik wel had in de periode rond kerst had ik nu niet’’, aldus Kaptheijns. Regionaal favoriet Laura Krans eindigde verdienstelijk als veertiende. ,,Heel pittig’’, puft Krans als ze na de finish haar verhaal doet. ,,Ik heb wel vaker in Surhuisterveen gefietst maar ik vond het nu wel heel erg zwaar.’’

Gelijk in het begin was er een valpartij waardoor de renster uit De Wilp een eind moest lopen. ,,Ik had gehoopt op toptien maar dat heb ik helaas niet gehaald maar als ik zie hoe zwaar het was dan moet ik gewoon tevreden zijn.’’

Bij de vrouwen onder 23 won Inge van der Heijden. Bekijk hieronder de samenvatting van die wedstrijd. ( app-gebruikers klikken hier voor de beelden. )

Morgen is het de beurt aan de mannen. De LC zendt vanaf 13.00 uur live uit vanuit Surhuisterveen.

Nieuws

menu