Postcode Loterij-miljoenen voor project Holwerd aan Zee

Een impressie van Holwerd aan Zee. ILLUSTRATIE BURROHARRO

Vijftien miljoen euro. Met dat bedrag steunt de Nationale Postcode Loterij het project Holwerd aan Zee.

Feitelijk gaat de schenking, beschikbaar gesteld vanuit het Droomfonds, naar Vogelbescherming Nederland. Die partij is een van de partners van het project.

Theo Broersma van de projectgroep Holwerd aan Zee sprak eerder tegenover deze krant zijn hoop uit op de financiele impuls van de Postcode Loterij uit. Ook vertelde hij dat er 60 miljoen euro nodig is voor de eerste fase van het project, dat ten doel heeft meer toeristen naar de regio te lokken, gecombineerd met natuurmaatregelen en historisch herstel.

De eerste fase draait om het doorsteken van de pier, een geul trekken langs de pier en zo een beleefmeer tegen het dorp aanleggen. Een getijdenmeer is het ook, waar met bootjes gevaren kan worden.

Eerder stelde de provincie al 10 miljoen euro beschikbaar en kwam er vanuit Den Haag een bijdrage vanuit het Regiofonds .

Lees in dit dossier de eerdere verhalen over Holwerd aan Zee.

Tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij op 4 maart wordt de schenking officieel overhandigd. Naar verwachting start de aanleg van het natuurgebied bij Holwerd in 2020.

Nieuws

menu