Politiek Ameland waagt zich weer aan zwembad

FOTO ARCHIEF LC

De Amelander politiek gaat weer praten over de invulling van de oude zwembadlocatie bij Nes. Anderhalf jaar geleden stemde de raad nog tegen een wellnessplan.

De nieuwe coalitie op Ameland durft het aan: praten over plannen voor de locatie van het voormalig tropisch zwembad bij Nes. Maandag 4 maart staat er een voorstel van burgemeester en wethouders op de agenda van de commissievergadering waarin drie opties aan bod komen.

Om te beginnen een onderzoek naar de haalbaarheid van een wellnessvoorziening op die plek. Blijkt dat niet haalbaar, dan komt er een onderzoek naar wat voor toeristische of recreatieve voorziening er dan het beste kan komen. Komt daar ook niets uit, dan ligt sloop van het verlaten complex voor de hand.

De gemeente laat weten een ,,frisse start’’ te willen maken. De afgelopen jaren is er op Ameland veel te doen geweest rond het plan van hotelmagnaat Harry Westers en projectontwikkelaar Kontour. Die willen al langer een wellnessvoorziening met hotel bouwen op die plek. Dat gaat niet van harte, de gemeenteraad stuurde het ontwikkelaarsduo meermaals terug naar de tekentafel. De plannen werden inzet van meerdere verkiezingen, en boze tongen beweerden dat een megahotel de eigenlijke bedoeling was, met een kleine wellnessvoorziening erbij.

Nadat de gemeenteraad de plannen in augustus 2017 wegstemde, repten Kontour en Westers van onbetrouwbaar bestuur. Ook bereidden ze een claim voor.

Dat de gemeente nu toch weer begint met het onderzoeken van een wellnessvoorziening, is omdat het oorspronkelijke concept wel altijd brede steun van de raad kreeg, staat in een zojuist verzonden persbericht. Ook is idee in overeenstemming met de Structuurvisie Ameland en de Nota verblijfsrecreatief beleid.

Nieuws

menu