De politie erkent fout na een brief over de rellen in Leeuwarden waarin relschoppers Cambuursupporters worden genoemd: 'We snappen de kritiek'

FOTO LC

‘De politie is belaagd door Cambuursupporters.’ Dat staat in een brief over het buurtonderzoek naar de rellen zondagavond. De brief wekt verontwaardiging bij supporters en Cambuur.

,,Ik ben heel positief over het feit dat de politie een buurtonderzoek doet”, zegt Ard de Graaf, directeur van Cambuur. ,,Maar de zin dat de politie belaagd is door Cambuursupporters? Dat waren relschoppers! Het is onterecht dat die groep relschoppers Cambuursupporters worden genoemd.”

Zondagavond braken er rellen uit buiten het stadion, rond de wedstrijd Cambuur - FC Utrecht. Honderden mensen verzamelden zich rond het stadion. Een groep van zo’n veertig relschoppers drong tot twee keer toe het stadion binnen. Daarna werden agenten bekogeld en opgejaagd. Een aantal agenten voelde zich genoodzaakt om het dienstwapen te trekken om de meute op afstand te houden.

De Graaf heeft na het verspreiden van de brief van alle kanten reactie gehad. ,,Van supporters, buurtbewoners, mensen binnen de club. Je kan dit niet zo schrijven, want je weet gewoon niet of het Cambuursupporters waren.”

Dat vindt ook de politie zelf, meldt woordvoerder Anne-Carlijn Kok. ,,Dit is heel vervelend. Het ging hier om relschoppers, niet om Cambuursupporters. En dus hadden we dat ook zo moeten benoemen. We snappen de kritiek, dit is heel vervelend.”

Nieuws

Meest gelezen